Monday , 22 October 2018

Jakke Petrol vijfde in Alpe d’Huez duatlon

Pieter Rijnders Alpe d Huez

In de Franse Alpen is woensdag het duursportfestival van Alpe d’Huez begonnen met de duatlon. Vrijdag volgt de langeafstandstriatlon en zaterdag is er de triatlon over de korte afstand. In de duatlon kregen we een strijd tussen de Franse toppers Yohan Le Berre en Benjamin Choquert. Ook onze landgenoot Pieter Rijnders mengde zich in de debatten, maar hij werd, om ons nog onbekende reden, gediskwalificeerd. Jan Petralia schoof zo een plaatsje op. Jakke Petrol behaalde met een vijfde plaats zijn beste resultaat ooit in vier deelnames.

Na een 18de plaats in 2011, een 9de in 2012 en een 6de in 2013 dook Jan Petralia voor het eerst in de top-5 op. Hij zette de tiende klimtijd op Alpe d’Huez neer. In de eerste 6,5 km lopen, met start vanuit Bourg d’Oisans, lag Jakke Petrol, zoals hij liefkozend genoemd wordt door trainingsbuddy’s Pieter-Jan Hannes en Steven Pauwels, in zevende positie. Tijdens de 15 km klimmen rukte hij op naar de 6de plaats, vlak achter Pieter Rijnders. In de laatste 2,5 km lopen, ging Jan voluit in de spurt om de 5de plaats, maar Rijnders was net iets sneller. Die werd echter achteraf gediskwalificeerd. Met zijn uiteindelijke vijfde plaats in 1u25’01 werd Petralia eerste belofte.

Jan Petralia duatlon Alpe d Huez

Yohan Le Berre was de snelste klimmer nadat hij en Choquert als eersten de wisselzone binnenliepen. Hij liep op de Alpencol drie minuten uit en werd verdiend winnaar in 1u19’55. Choquert werd tweede in 1u23’27. Jerome Blanc kwam twintig seconden later als derde over de streep.

De Duitse Kristina Ziemons was de beste bij de vrouwen. Ze kwam als 28ste overall binnen na 1u34’17. Marion Gay-Pageon werd tweede en Alexandra Louison pakte de derde plaats. De Nederlandse Jessica Oosterlo werd knap vierde in 1u39’13.

321 atleten haalden de eindstreep in deze natte editie.

Alpe d Huez duatlon uitslag 2015

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

2 comments

  1. net terug thuis’ op stageverblijf na lange rit terug, morgen breng ik verhaal van mijn 1e en hopelijk enige DSQ als (du)atleet en van mijn 1e en waarschijnlijk ook enige deelname aan deze duatlon (organisatie was op veel vlakken erbarmelijk…). sportieve groet 😉

  2. Naar’t schijnt reed de Jakke zonder tubes of banden maar los op de velg..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>