Tuesday , 11 December 2018

Jan Petralia pakt brons op EK

Jan Petralia brons EK

Het was een kleine delegatie van drie atleten die voor ons land richting Spanje trok voor de Europese kampioenschappen duatlon, twee weken na de EK-strijd op de lange afstand en de sprint tijdens de Powerman Nederland. In de U23 categorie oogstte ons land één medaille in Alcobendas. Jan Petralia haalde met een 12de plaats overall de bronzen medaille bij de beloften.

Jan Petralia brons

Glen Laurens werd tiende overall en achtste elite. Hij moest de kopgroep van vier laten gaan in het eerste lopen en slaagde er niet meer in om terug te komen op de fiets. De Europese titel was voor Frankrijk. Nicolas Benoit klopte thuisatleet Emilio Martin in een spannende strijd. De Brit Phil Whylie werd derde.

Bij de juniores was Arnaud Dely onze enige vertegenwoordiger. Hij probeerde nog mee te gaan in het eerste lopen, maar blies zichzelf volledig op en werd ontgoocheld 16de.

Uitslagen EK Duatlon

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>