Saturday , 15 December 2018

Jelle Geens 2de in tot duatlon omgevormde World Cup Sarasota

Jelle Geens Sarasota

De ITU World Cup triathlon van Sarasota werd uiteindelijk een duatlon wegens de slechte waterkwaliteit. Het run-bike-run format is normaal in het voordeel van de betere lopers, maar er kwam in Sarasota weinig afscheiding in het eerste lopen. In de laatste run werd het wel enorm spannend, met een Belg in de hoofdrol. Jelle Geens kwam net een handvol seconden te kort om Vincent Luis van de overwinning te houden.

Jelle nestelde zich na het fietsen in een groepje dat een kleine achterstand had op Luis en West. In de slotkilometer werd het duidelijk dat het tussen Vincent Luis, Jelle Geens en Joao Pereira zou gaan. De Fransman bleek net iets te snel, maar Jelle spurtte wel knap naar de tweede plaats voor de Portugees. Luis won in 48’18. Jelle werd op zes seconden tweede. 

Bij de vrouwen won Renee Tomlin voor Kirsten Kasper. Severine Bouchez, die dit jaar naturaliseerde van Canadese naar Belgische, werd 40ste.

Uitslagen

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>