Jelle Geens grijpt net naast wereldbekerzege

Jelle Geens Huatulco

De wereldbeker van Huatulco ligt de Belgen goed. Simon De Cuyper boekte er in 2011 zijn eerste wereldbekerzege die hem meteen tot op de OS in Londen bracht. En zondag deed Jelle Geens bijna hetzelfde. Alleen Etienne Diemunsch was sneller dan onze Snelle Jelle. Zijn tweede plaats leverde hem wel zijn allereerste World Cup podium op. En kwalificatie voor Rio lijkt nu zo goed als zeker!

Jelle had een bijna perfecte wedstrijd. Hij zat in het zwemonderdeel goed voorin en nestelde zich in de kopgroep. Ook op de steile klimmetjes kon hij het tempo goed ondergaan. En dat betekende dat alles in het lopen zou beslist worden. Jelle deed het uitstekend met een 33’09 op het zware parcours, maar hij kwam net zestien seconden te kort om Etienne Diemunsch van de overwinning te houden. De Australiër Drew Box vervolledigde het podium. Eerder op zaterdag had Katrien Verstuyft ook al een tiende plaats gescoord bij de vrouwen.

Jelle Geens medaille Huatulco

Iets dichter bij huis waren nog een paar Belgen aan de slag in de World Cup triatlon van Cagliari. Op Sardinië was het voor Jonathan Wayaffe en Pierre Balty vooral te doen om ervaring op te doen. Voor JoJo overigens geen al te beste ervaring, want hij eindigde met een DSQ achter zijn naam. We hebben nog geen reden vernomen voor zijn diskwalificatie. Pierre Balty liep naar de 37ste plaats. Christophe De Keyser was de beste Belg op de 31ste plaats. Bij de vrouwen pakte Sofie Hooghe de 27ste plaats.