Monday , 22 October 2018

Jim en Betta snelste koppel van het moment

Jim Thijs Sardinie cross triatlon stairs

Zijn tweede thuis in Sardinië ligt Jim Thijs blijkbaar goed, want voor de tweede week op rij won hij een cross duatlon op het Italiaanse eiland. En ook zijn vriendin Elisabetta Curridori was opnieuw de beste in Berchidda. Dat maakt hen ongetwijfeld het snelste koppel van het moment :-)

Thijs begon na 3,5 km lopen als derde aan het mountainbike onderdeel. De deelnemers kregen een omloop van 20 km voorgeschoteld met twee beklimmingen van 4km. Tijdens de eerste beklimming nam Thijs de leiding over en hij kon zijn voorsprong tijdens de technische afdaling verder uitbouwen. Achter Thijs werd er fel gestreden voor de ereplaatsen want deze wedstrijd was tevens het Kampioenschap van Sardinië Cross Duatlon.

In de afsluitende loopproef werd Jimbo niet meer bedreigd. Hij won de wedstrijd voor Stefano Ussai, die daarmee de titel won, en Daniele Fraoni.

Elisabetta Curridori Cross Duatlon Sardinie 1

Betta Curridori domineerde de vrouwenrace en pakte daarmee titel bij de dames.

Foto's: Roberto Micheletti

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>