Karen Steurs 5de en Nicolas Auverdin 7de in Maastricht
In 2017 werd Karen Steurs 5de op de Ironman Maastricht (foto: 3athlon.be)

Karen Steurs 5de IM MAastricht

Naast de schitterende tweede plaats van Michael Van Cleven regende het nog Belgische topprestaties zondag in de Ironman van Maastricht. Karen Steurs pakte een schitterende vijfde plaats bij de vrouwen overall. Ze kwam als tweede age grouper binnen, maar dat was wel goed voor goud in haar eigen categorie. Ook Nicolas Auverdin deed het uitstekend. Hij was achter zes profs de allerbeste age grouper en pakte een heel knappe zevende plaats in 9u01’13.

De door 3athlon.be partner gesponsorde Nicolas Auverdin mag zich opmaken voor een nieuwe trip naar Hawaii. Nico had een bijna perfecte wedstrijd en maakte het met een marathon van 3u01 af. Net geen sub-9 voor de beste Belgische amateur. Drie plaatsen achter hem pakte Tycho Van Gerwen zilver in de M25 categorie. Maar vooral die tiende plaats overall in een Ironman zal deugd gedaan hebben. Eindtijd van Tycho was 9u11’17. Dat was twee minuten sneller dan de tweede Belgische pro Olivier Esser, die 11de werd.

Nico Auverdin 1ste AG Maastricht

Nog in de top-30 vinden we Bart Matthys (4de M35 ondanks pech op de fiets) op 15, Daan Geudens (3de M25) op 20, Tim De Bouw op 22, Davy Metten op 26 en David Smitz (2de M40) op 27. In totaal finishten 26 Belgen in de top-100. Verdere medailles gingen naar Ronald Coolkens (zilver bij de M55) en Robbe Mellaerts (3de M18)

Karen Steurs: “Bangelijk, zalig gewoon…”

Bij de vrouwen kregen we een bijzonder straffe prestatie van Karen Steurs. Zij had haar ticket voor Hawaii al op zak na de inschrijvingstombola van Maastricht, maar ze wou tonen dat ze de kwalificatie absoluut waard was. Met een vijfde plaats overall slaagde ze daarin met verve. De enige amateur voor haar was de Nederlandse Sione Jongstra, ex-triatlonprof en meervoudig Nederlands kampioene. Sione werd vierde en pakte de winst in de F40. Karen Steurs pakte goud bij de F35. Wij spraken haar kort na de finish:

“Bangelijk, dit is ongelofelijk… Nu heb ik het zeker verdiend. Eigenlijk ging heel de wedstrijd goed. Zwemmen was prima, fietsen ging ook goed, alleen halverwege het lopen werd het moeilijk. Zalig, dit smaakt echt naar meer,” aldus Karen.

De volgende drie Belgische vrouwen finishten vlak achter elkaar. Griet Wyseur werd 20ste (7de F35), Liesbeth Werbrouck 21ste (8ste F35) en Liesbet Deschrijver 23ste, waarmee ze brons pakte bij de F40.

Er zijn op dit moment nog heel wat Belgen onderweg. Daarover brengen we later zeker meer…