Katrien Verstuyft verliest GP in spurt

Katrien Verstuyft finish GP Quiberon

Sprintafstanden mogen dan weel haar ding niet zijn, afgelopen zaterdag verbaasde Katrien Verstuyft vriend en vijand door in de Grand Prix triathlon van Quiberon mee te strijden voor de overwinning. De Antwerpse moest het na een perfecte wedstrijd alleen in de spurt afleggen tegen de Francaise Audrey Merle, die pas nog brons pakte op het WK bij de juniores. En als je kijkt naar het topveld dat Katrien achter zich liet, dan mogen we spreken van een beste seizoensprestatie met deze tweede plaats voor de ex-Belgische kampioene. Charlotte Deldaele werd 29ste.

Katrien GPQuiberon

Bij de mannen won Johnny Brownlee na een intense en snelle wedstrijd in een spannende spurt met Etienne Diemunsch en Joao Pereira. Onze landgenoot Christophe De Keyser werd 42ste. “Als je op 20 seconden van de top uit het water komt, maar je mist de aansluiting met een paar meter dan gaat het te vlug in Division 1. Ik liep slechts 30 seconden trager dan Brownlee vandaag en dan nog was 42ste het beste wat er in zat.” aldus Christophe.

In Duitsland deed Peter Denteneer het uitstekend in de Bundesliga. Hij werd in Hannover negende. Lander Dircken eindigde 24ste, Arthur De Jaegher werd 35ste en Tom Mets finishte 53ste. De winst ging verrassend naar David Castro die twee seconden sneller was dan zijn bekendere landgenoot Mario Mola. De Zuid-Afrikaan Richard Murray werd derde.