Sunday , 18 November 2018

Kevin Maggen militair wereldkampioen Ironman

Kevin Maggen

Tijdens het Banquet of Champions op zondagavond worden in Kona flink wat atleten in de verschillende age groups gehuldigd. Maar er is ook nog een aparte categorie voor militairen en daarin werd een Belg op het hoogste schavotje gezet van het podium. Kevin Maggen is lid van de militaire triatlonploeg van Defensie en pakte het goud. Hij mag zich een jaar lang militair wereldkampioen Ironman noemen.

De vliegtuigtechnicus bij Defensie had een goede wedstrijd en dook net de top-100 binnen met een tijd van 9u28’13. Het leverde hem een 96ste plaats overall op en een 14de plaats in de M35 age group. Wij spraken de atleet van het Deluplast-Alphawoolf team kort na zijn finish. “Ik ben redelijk tevreden met deze prestatie,” vertelde de Limburger. “Ik had een vrij goeie dag, al maakte de wind het in de slotfase bij het terugkeren naar Kona toch wel zwaar. De hitte was bij momenten ondraaglijk. Mijn thermometer op mijn fietscomputer gaf op een gegeven moment zelfs 41 graden aan,” aldus Kevin.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

8 comments

 1. Was Christopher Loose wel ingeschreven als militair??

  • Ik ken geen van beide atleten persoonlijk maar moest ik Kevin zijn dan zou ik die titel onmiddellijk afgestaan hebben aan Christopher, hij zal zéér goed weten dat niet hij de verdiende winnaar is. Ik zou er mij toch zelf niet goed bij voelen..

   • Aan wie afstaan , ben je zeker dat er voor Christopher geen militairen tussen zitten.
    Als hij zich had ingeschreven als militair dan hadden ze hem wel op het podium geroepen.!!!!

   • Kevin Maggen is absoluut een verdiende winnaar bij de militairen! Christopher heeft ook de kans gehad om zich in te schrijven bij de militairen maar dit niet gedaan. Vind dit nogal een kortzichtig antwoord eerlijk gezegd!!

 2. Christoper Loose, Belgisch militair, behaalde 09:21:50 an 68ste plaats overall in deze wedstrijd terwijl Kevin Maggen 28 plaatsen nadien met 09:28:13 over de streep ging ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>