Monday , 19 November 2018

Kolkende sfeer bij wereldbekerwinst Jelle Geens

Jelle Geens Antwerpen Tommy Zaferes

Het Port of Antwerp Triathlon Festival is een echt festival geworden, met dank aan Jelle Geens die door duizenden supporters naar een spurtzege werd geschreeuwd. De World Cup Triathlon in Antwerpen kon niet beter verlopen voor de thuissuporters. Jelle Geens en Marten Van Riel maakten deel uit van de kopgroep, bleven in het lopen met 4 voorop en spurtten dan voor de zege. Bij de vrouwen kwam Claire Michel net niet snel genoeg terug om nog aanspraak te maken op het podium.

Antwerpen had alles wat een wereldbekermanche moet hebben. Een schitterend parcours, een top deelnemersveld zo tussen de WTS van Leeds en Hambur in, een spannend verloop en een enorme apotheose aan de finish met Jelle Geens die in de sprint won.

“Het was dankzij het publiek dat ik hier gewonnen heb,” zei Snelle Jelle. “Ik zat eigenlijk kapot maar dankzij hun steun werd ik nog vooruit gestuwd om nog net iets sneller te lopen. Het was geen tactische keuze om achter Reid en Myslawchuck te blijven. Die mannen liepen heel snel vandaag. Maar wat een wedstrijd hier en wat een volk,” aldus een blije winnaar. 

Marten Van Riel werd vierde. “Meer zat er vandaag niet in,” vertelde Marten. “De andere drie waren beter. Bovendien heb ik in het fietsen veel werk opgeknapt. Toen Stornes twee keer probeerde te gaan, wist ik dat ik moest reageren. In Bermuda hebben we gemerkt wat er gebeurt als we hem laten rijden. Nu op naar Wuustwezel,” aldus Van Riel.

Ook Christophe De Keyser deed het uitstekend. Hij werd 12de. “Daar had ik op voorhand voor getekend. Het fietsen was wel loodzwaar. Marten en Jelle hebben de race hard gemaakt en het was af en toe bij peddelen om er bij te blijven. Ik had twee keer pech met mijn derailleur maar kreeg de ketting er telkens opnieuw op gelukkig. Ook mijn lopen voelde goed. Om in dit veld twaalfde te worden is heel mooi meegenomen,” aldus CDK. 

Erwin Vanderplancke werd 34ste, Tim Van Hemel 36ste, Jonathan Wayaffe 39ste en Peter Denteneer 41ste.

Summer Cook revanche voor Leeds

Belgian ladies antwerpen

Bij de vrouwen was nummer 1 Summer Cook duidelijk de beste. Ze had het af en toe moelijk om op de Antwerpse kasseien de aansluiting te behouden met de kopgroep van 12 dames. Daarbij 1 Belgische: Valerie Barthelemy, die sterk zwom en ook op de fiets het kopwerk niet schuwde. Ze begon als eerste aan het lopen maar verloor al snel wat plaatsen en werd uitgeteld 21ste. Claire Michel slaagde er niet in om bij de kopgroep te geraken, wisselde traag en begon dan aan een inhaalrace. Die bracht haar nog naar de 7de plaats. Hanne De Vet werd 31ste. Charlotte Deldaele was 50ste en Jolien Vermeylen 53ste.

Triatlonwedstrijden be · Uitslag Port of Antwerp Triathlon Festival 2018

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

2 comments

  1. akkoord, een echt festival met een heel goede organisatie. Toch heb ik 3 opmerkingen. 1. De communicatie bij de recreanten naar de atleten toe kon toch nog iets beter. 2. 3/4 van het loopparcours was op kasseiweg. Op kasseiweg moeten lopen, vreselijk! 3. De belangrijkste opmerking : Na de finish-zone was het 1,5 km terug wandelen naar de vestiaire. Volledig bezweet en in tri-outfit, goed om iets op te doen. Na aankomst moet je onmiddellijk iets warms kunnen aandoen. Vorige week heb ik deelgenomen aan de open Olympic voor recreanten bij de ITU Leeds in de UK. Daar was de finish ook verwijderd van de wisselzone. Elke deelnemer kreeg nog een apart klein zakje, waar je een sticker met je nummer moest op plakken, om een trui, een windstopper, eventueel wat geld, of wat dan ook in te doen. Die zakjes werden achter de finish bewaard en kon je na aankomst opvragen met je wedstrijdbandje. Dan kon je onmiddellijk een trui, windstopper of wat dan ook aandoen om jezelf warm te houden. Ideetje voor Antwerpen, zou ik zeggen. Nee, een must vind ik. Of ze moesten de finish naast de wisselzone plaatsen uiteraard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>