Sunday , 18 November 2018

Krijgen Auverdin en Vermeulen nog extra tegenstand?

Nicolas Auverdin Nossegem

Zondag wordt aan de voetbalterreinen van SK Nossegem, in de schaduw van onze nationale luchthaven in Zaventem, de derde editie van de BAIK X-duathlon gehouden. Tussen de deelnemers zitten nu al een paar opvallende namen, maar er zijn nog daginschrijvingen. Dus wie de handschoen wil opnemen tegen thuisatleten Nicolas Vermeulen (vooral bekend als top marathonmountainbiker, maar bij ons een levende legende wegens zijn deelnames en prestaties in de eerste edities van de Hel van Kasterlee) en oud-winnaar Nicolas Auverdin, die kan alsnog naar Nossegem trekken.

De twee Nicolassen zullen het zondag voor eigen volk niet kadoo krijgen. Met Dirk Beullens, Tim Vijverman en vooral Bert De Waele krijgen ze stevige tegenstand. Maar wij hopen dat er nog een paar toppers bijkomen, vooral ook bij de vrouwen dan. Daar zijn nog maar 4 deelneemsters ingeschreven, met Birgit Wauters en Nele Vermeulen als favorieten. Dus dames, kom op! Inschrijven maar!

Met 4 km lopen, 20 km mountainbiken en nog eens 2 km lopen zijn de afstanden niet al te zwaar. Het mountainbike parcours is niet heel erg technisch, maar door de weersomstandigheden kan het er misschien toch weer een stuk moeilijker bij liggen dan vorig jaar toen Seppe Odeyn de overwinning pakte.

Naast de individuele cross duatlon is er ook nog een duo-wedstrijd. De start is om 13 u. Die wordt om 12 u. voorafgegaan door een kidsrun waarvoor het gratis inschrijven is. Alle info vind je op de site van 3athlon.be partner BAIK.

BAIK X Duathlon 2017

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

13 comments

  1. inschrijving uitzonderlijk nog mogelijk op zondag ! liefst op voorhand nog PM sturen.

  2. Ik zet al mijn geld op Birger Leys!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>