Tuesday , 20 November 2018

Kris Coddens troeft Timothy Van Houtem af

North C Trail

In het triatlon zou het een fameuze krantenkop zijn, maar de twee toppers gaven elkaar, en Dries Busselot, partij tijdens de eerste North-C Trail in Koksijde. Cross triatlon specialist Coddens, lange afstands triatleet Timo en liefhebber van de korte cross Busselot kozen voor de 13 km. Kris Coddens was de snelste van de drie toppers in 51’12. Timo deed er 1’04 langer over en coat-atleet Dries had 53’09 nodig over de 13 km. Bij de dames haalde SMO-Specialized atlete Charlene Ottevaere het in 1’01’38. Zij had meer dan drie minuten voorsprong op Xenia Luxem.

Op de 25 km moesten SP&O’er Ben Verlinden en Hans Omey hun meerdere erkennen in trail-expert Gert Theunis. Die won na 1u43’00. En op het hoofdnummer, de 50 km, moest “Brugs Mieke” Annemarie Dupont het afleggen tegen Benedicte Reul. Die dook met 4u50’32 als enige vrouw onder de 5 uur. Mieke had 5u04’25 nodig. Bij de mannen was marathonloper Rodolfe Pontoizeau de snelste in 3u39’22. Thomas Beirnaert werd tweede na 3u52’53.

Tussen de ruim 1300 deelnemers zaten flink wat triatleten die aan de start verschenen van deze eerste trail van Sport-Events in co-organisatie met Wim Fierens van triatlonclub Midlon. Zeker op de 50 km schotelden zij een zwaar parcours voor over het strand en de duinen van de Westkust.

Uitslagen North-C Trail

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>