Friday , 22 June 2018

Krug en Van de Vel pakken winst in Geel

Krug Mets Geys Geel 2017

Tom Mets, Alexis Krug en Ruben Geys op het podium (foto: Joris Sels)

Heel wat toppers zakten zondag naar Geel af voor de traditionele kwarttriatlon. Bij de mannen kregen we een spannende strijd tussen Alexis Krug en Tom Mets, die met zijn twee het legertje LTTD-Oilservice atleten te snel af waren. Bij de vrouwen weinig spanning. Sara Van De Vel domineerde van start tot finish en won oververdiend met meer dan vijf minuten voorsprong.

Bij de mannen pakte Tuur Lemmens een minuut voorsprong op een groep waarin Krug en Mets samen uit het water kwamen, met onder andere ook Antonio Hernaert en Stijn Goris. Krug en Mets namen het voortouw in het fietsen. De LTTD-atleten probeerden de achtervolging op gang te krijgen, maar de twee leiders gaven geen krimp. In de slotfase werd het een langgerekte spurt. Daarin was Krug net iets sneller dan Mets. Alexis pakte de zege voor Tom Mets. Bij de achtervolgers stormde Ruben Geys de Oilservice atleten nog voorbij. De Lommelse triatleet pakte de derde plaats.

Van De Vel Luxem Truyers Geel 2017

Xenia Luxem, Sara Van De Vel en Marjolein Truyers op het podium (foto: Joris Sels)

Sara Van De Vel startte op vijf minuten van de mannen en ging er hard tegenaan in het zwemmen. Ze pakte een beslissende voorsprong en bouwde die verder uit.  Lore Vanclooster had een goeie wedstrijd, maar in de absolute slotfase verloor ze haar podiumplaats aan een snelle Xenia Luxem en Marjolein Truyers, die twee en drie werden.

Geel kwart 2017 uitslag

In de sprinttriatlon won Tim Brydenbach voor Laurens Verluyten en Jarne Verhaegen. Jolien Vandemoortele pakte de winst bij de dames voor Silke Baumer en Elke Naets. Opvallend was de 7de plaats voor Belgisch kampioen duatlon Vincent Bierinckx.

Geel 8ste 2017 results

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Maar we hebben het ondertussen wel aangepast en Tuur Lemmens als beste zwemmer vermeld :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>