Tuesday , 11 December 2018

Laatste keer WK 70.3 in Las Vegas

WK 70.3 2013

Op 8 augustus zal het WK Ironman 70.3 voor het laatst in Las Vegas plaatsvinden. Dat kondigde World Triathlon Corporation, de organisatie achter het Ironmanlabel, vandaag aan.

In 2006 werd het WK voor het eerst georganiseerd. Gedurende 5 jaar vochten atleten in Clearwater om de titel, tot in 2011 Las Vegas als locatie gekozen werd.

Na de derde editie in Vegas, die dit jaar zal plaatsvinden, zal de wedstrijd nu ieder jaar op een andere locatie plaatsvinden.

 

“Door ieder jaar het WK Ironman 70.3 op een andere locatie te organiseren, kunnen onze atleten op de mooiste plaatsen ter wereld hun wedstrijd afwerken”, aldus Andrew Messick, CEO van World Triathlon Corporation. “We kijken er naar uit om het WK naar verschillende toplocaties te brengen, om zo atleten van over heel de wereld deel te laten nemen.”

 

 

 

Waar de wedstrijd in 2014 zal plaatsvinden zal komende weken worden bekendgemaakt. Toch zal er nog steeds een 70.3 in Las Vegas blijven plaatsvinden, de Ironman 70.3 Silverman gedoopt. In het verleden werd er reeds  de Silverman Ultra en lange afstandstriatlon georganiseerd, gekend als een van de zwaarte parcoursen in Noord America.

About Kilian Hendrickx

Kilian Hendrickx
Kilian verzorgt niet alleen de webhosting van 3athlon.be maar hij is ook actief redacteur met een specialisatie in het testen van triathlon goodies. Af en toe waagt hij zich ook aan een triatlon in de kleuren van BRTC, de triatlon club uit Brasschaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>