Tuesday , 11 December 2018

“Liever met eigen jongeren” – Marc Herremans over EK clubs

185 Sportoase MArten Hanne Kirsten Niek Lissabon

Het triatlonseizoen mag er dan voor veel atleten op zitten, voor Atriac Antwerpen, TRIGT en het 185-Sportoase-Cecemel triatlon team wordt de competitieperiode nog een beetje verlengd. Dit weekend verdedigen de ploegen uit Antwerpen, Doornik en Wuustwezel de Belgische eer op de Europese kampioenschappen Mixed Team Relay voor clubs. 19 clubs uit 9 landen gaan er de strijd aan. De 185-Sportoase-Cecemel triatleten behoren tot de jongste atleten van de competitie. Wij polsten bij coach Marc Herremans naar de verwachtingen. “Liever met een visie 5de dan podium door overal de beste atleten weg te halen…”

Donderdag zijn Kirsten Nuyes, Hanne De Vet, Niek Heldoorn en Marten Van Riel naar Portugal vertrokken om het er op te nemen tegen de ervaren teams van onder andere Benfica, Metz en Poissy. Wij polsten bij Marc Herremans naar de verwachtingen voor de Wezelse bende. “Voor het team is het vooral een leuke ervaring,” vertelt Marc. “Heel veel andere clubs en teams trekken de allerbeste atleten aan om dan eventueel uit te pakken met een zege of podium. De vier jongeren van ons team zitten al sinds de jeugdcategorieën in het team met ook nog eens bijna nog steeds zelfde partners zoals onder andere Sportoase. Liever met een visie en een project vijfde worden dan een podiumplaats halen door overal de beste atleten weg te plukken.”

De triatleten van 185-Sportoase-Cecemel behoren tot de jongste deelnemers. Hoe beleven ze dit verhaal met zijn vieren? “Zelf kijken ze er enorm naar uit,” gaat Marc verder. “En voor Niek, Hanne en Kirsten is het sowieso leuk om te racen met wereldtopper Marten. We racen overigens met 1 junior, 2 U23 atletes en Marten.”

Geen wonderen verwachten

Een jonge ploeg, maar Hanne, Kirsten en vooral Marten hebben ondertussen al internationale ervaring op Europese kampioenschappen. Wat zijn de ambities? “Wonderen mogen we niet verwachten tegen de met toppers samengestelde teams en ploegen. Ik hoop vooral dat ze een leuke tijd hebben en genieten van de race. Top 5 zou super zijn,” aldus nog Marc.

Atriac gelooft in top-5

Voor Atriac komen een Belgian Hammer en twee lange afstandsvedetten aan de start: Jelle Geens vormt een ploeg met Katrien Verstuyft, Alexis Krug en sprintkampioene Jolien Vermeylen. Twee jaar geleden deed Atriac het al uitstekend en ook dit jaar mikt het Antwerpse viertal op een top-5 plaats. “De concurrentie is heel moeilijk in te schatten,” vertelt Olivier Cloet. “Dus je hebt altijd kans om te winnen maar ook kans om buiten de top-5 te vallen. Maar het zijn vooral Benfica en Poissy die de grote topfavorieten zijn.”

TRIGT komt met Emma Claisse, Kelly Decaluwe, Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke aan de start. In de junioreswedstrijd komt ook een viertal van het No Limit Team aan de start.

Het EK Mixed Team Relay voor clubs start zaterdag 6 oktober om 13 u. plaatselijke tijd. Bij ons is het dan 14 u.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>