Thursday , 15 November 2018

Lormans lost Baeyens af in Oosterhout

 

 

Jesse Lormans 2017

De tweede manche van het Frijters Zwemloopcircuit in Nederland leverde opnieuw een Belgische winnaar op. In Oosterhout was dit keer niet favoriet Lars Baeyens aan het feest, wel zijn ploegmakker bij MDP-Trille, Jesse Lormans. Baeyens won de eerste manche in Vlissingen twee weken geleden, maar moest in Oosterhout na vijf kilometer lopen uit de wedstrijd stappen.

In Vlissingen won Jesse Lormans nog de korte afstand (500 meter zwemmen en 5 km lopen). In Oosterhout koos ook hij voor 1 km zwemmen en 10 km lopen. Vooral in dat laatste onderdeel maakte de man van Triathlonshop.be het verschil. De zwemtijden van de toppers lagen dicht bij elkaar. Lormans kwam na 13’16 uit het binnenbad, maar zette dan een snelle 10 km neer. Jesse won in 51’36. Erwin Langeler, in Vlissingen nog vierde, moest in het lopen ruim drie minuten toestaan op onze landgenoot. De Nederlander werd tweede in 54’58, maar neemt de leidersplaats in het circuit over van Lars Baeyens.

Bij de vrouwen is de leidersplaats voor een Belgische. Na haar winst in Vlissingen moest Nele Vermeulen deze keer vrede nemen met de tweede plaats achter de Nederlandse Emke Erpelinck. Die zwom 15’04 over de 1000 meter en pakte daarmee meer dan zes minuten voorsprong op Nele. De Belgische kwam nog sterk terug in de 10 km lopen, maar ze strandde op iets meer dan een minuut van Erpelinck aan de finish. 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Proficiat Jesse Lormans met de overwinning van de zwemloop in het prachtige triathlonwalhala Oosterhout van de Ironmanagers Nederland. De pittige heuvels en de trails gaven een extra dimensie aan de wedstrijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>