Thursday , 19 July 2018

Lukas De Jonghe in 2012 voor SMO-Specialized.

lukasdejonge.jpgDe 19-jarige Lukas De Jonghe (Gent) zal vanaf 2012 de kleuren van het SMO-Specialized Triatlon Team vertegenwoordigen.

De Jonghe verlaat het West-Vlaamse No Limit Team. Lukas studeerde in 2011 af aan de topsportschool triatlon in Leuven en volgt momenteel de opleiding Bachelor “Sport en Bewegen” in Brugge.

De Jonghe werd vice Belgisch kampioen duatlon en triatlon bij de jeugd A, het voorbije seizoen behaalde hij als laatstejaars junior enkele knappe internationale resultaten in de junior cups (11e ETU Brno, 12e ETU Holten, 13e ETU Zwevegem).
Hij kon het seizoen in schoonheid afsluiten met een derde plaats in de Xterra offroad triatlon in Rotem en werd eerste belofte in de Mr. T Triatlon in Gent.

“Het seizoen 2012 wordt voor Lukas vooral een leerrijk jaar als eerstejaarsbelofte, hij zal dan ook uitkomen binnen het Belgische circuit op zowel stayer als niet stayer wedstrijden. Hij is iemand die op verschillende terreinen goed inzetbaar is en beschikt over een sterk looppotentieel” aldus teammanger Jan Savat.

About Kilian Hendrickx

Kilian Hendrickx
Kilian verzorgt niet alleen de webhosting van 3athlon.be maar hij is ook actief redacteur met een specialisatie in het testen van triathlon goodies. Af en toe waagt hij zich ook aan een triatlon in de kleuren van BRTC, de triatlon club uit Brasschaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>