Monday , 19 November 2018

Marathon-pacing: Heleen Adams heeft jouw hulp nodig

Heleen Adams

Heleen Adams heeft jouw hulp nodig. De Atriac-atlete werkt aan een masterproef rond ‘Pacing strategieën in de Ironman marathon in het kader van haar twee-jarige master opleiding LO & Bewegingswetenschappen aan de KULeuven. Heleen is op zoek naar langeafstandsatleten die willen meewerken aan een online enquete over trainingsgewoonten, wedstrijdstrategie en post-race-ervaingen.

“Om mijn twee-jarige master LO & Bewegingswetenschappen (KULeuven) af te ronden, werk ik voor mijn masterproef rond ‘Pacing strategieën in de Ironman marathon’,” legt Heleen uit. “Afgeleid van het onderwerp ‘Pacing strategieën in de marathon’, onderzocht door een medestudent. Eén onderdeel van de masterproef bestaat er uit Ironmanfinishers (PRO & age group) te bevragen door middel van een zelf opgestelde survey. De survey bestaat uit 3 grote onderdelen: 1. Trainingsgewoontes: hoe bereid ik de marathon voor in functie van pacing(strategie) 2. Strategieën en verwachtingen: hoe ga ik de marathon aanpakken. 3. Post-wedstrijdervaring: hoe heb ik de marathon ervaren (in vgl met pre-wedstrijd verwachtingen). Dus graag had ik een oproep gedaan aan atleten om deze vragenlijst in te vullen en zoveel mogelijk te delen met anderen. Hoe meer lange afstandsatleten deze invullen, hoe waardevoller de resultaten zullen zijn.”
De links naar de online enquete vind je hier:

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>