Tuesday , 20 November 2018

Mario’s Momenten… 6: Paratriatlon is topsport

Foto5

Soms zeggen beelden meer dan duizend woorden… Zeker in het jaaroverzicht van 3athlon.be huisfotograaf Mario Vanacker. Die selecteerde uit meer dan duizend foto’s zijn tien favoriete momenten en die brengen we met veel plezier in de slotweek van 2017. In de vijfde aflevering een man die zijn triatlons afwerkt met niet meer dan zijn armkracht. En dus mag Ward d’Hulster niet ontbreken in ons overzicht, als een echte topper!

Heel veel bewondering heb ik voor deze sporters,” vertelt Mario. “In mijn opinie zijn deze triatleten echte toppers en ze horen zeker in het rijtje best-off thuis.”

Ward d’Hulster leerde de triatlonsport pas een paar jaar geleden kennen maar vond na het handbiken in de drie sporten pas een echte grote uitdaging. De afgelopen drie jaar maakte Ward, ondertussen aangesloten bij triatlonclub Midlon Middelkerke, serieuze progressie, met als hoogtepunt in 2016 zijn sub-6 uur finish in de halve triatlon van Deinze. Dit jaar deed hij het uitstekend in De Haan, Brugge, Bredene en het BK kwart in Izegem. Wie weet kan hij de komende jaren het vuur aan de schenen leggen van nationale trots Kim Plovier en onze andere paratriatleet Piet Imschoot.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Super trots op mijn broer. Respect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>