Wednesday , 21 November 2018

“Met den neus in het zand duiken”

FVDW Hofstade 1

In de middeleeuwen was “Met den neus in het zand duiken” de voorloper van onze spreekwoordelijke uitdrukking “In het zand bijten”. Tijdens riddertornooien werd de strijdarena namelijk met zand bedekt en degene die van zijn paard werd gestoten, dook dus letterlijk “met den neus in het zand”. Ook vorige week in Hofstade bestond de strijdarena grotendeels uit zand en onze fotograaf Johan Tack had zich strategisch opgesteld om de gevallen ridders ter meerdere eer en glorie voor de eeuwigheid vast te leggen. Het resultaat is geen Foto Van De Week maar het Beeldverhaald Van De Week van de tuimelperte van TTL-atleet Kenneth Verdickt. Hij hield er gelukkig alleen een beschadigd ego aan over én een schitterende gelaatsuitdrukking op de laatste twee foto’s. Kenneth werd ondanks zijn valpartij toch nog knap 18de in de cross duathlon.

FVDW Hofstade 2 FVDW Hofstade 3 FVDW Hofstade 5 FVDW Hofstade 4

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>