Saturday , 15 December 2018

Michael Rosu en Francoise Theate in Hoei

ines hoei

Hoewel de kwarttriatlon van Hoei niet bij iedereen even helder op de radar stond, waren er toch redelijk wat Vlaamse atleten die afzakten naar het heuvelachtige parcours vlak buiten het centrum van Hoei. Vooral Ines Van Troyen deed het voortreffelijk, maar zij moest haar meerdere erkennen in de ervaren Francoise Theate, die na het zwemmen al een grote voorsprong had. Kelly De Caluwé pakte de derde plaats.

Bij de mannen was Michael Rosu de sterkste. Hij legde de basis voor zijn overwinning in een voor zijn doen uitstekend zwemnummer. Hij kwam als tweede uit het water op een handvol seconden van junior Erwin Vanderplancke. Eens op de fiets bouwde Rosu een mooie voorsprong uit, die hij verder verzilverde in het lopen. Uiteindelijk had Michaël 2u04’09 nodig. Hij haalde het vlot met drie minuten voorsprong op Guillaume Montoisy. Die moest nog alles uit de kast halen om Fransman Julien Hoeksema voor te blijven. Vanderplancke werd iets meer dan een minuut later knap vierde.

Uitslag Hoei

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>