Wednesday , 21 November 2018

Naeyaert verrast oude(re) garde in De Haan

INE COUCKUYT VELOOPZWEM

Van Louis Naeyaert wordt al een tijdje gezegd dat hij een absoluut talent is, maar zaterdag zorgde hij in de oudste triatlon van het land meteen voor de grote doorbraak. Hij klopte in de 34ste Veloopzwem van De Haan een aantal gevestigde waarden. Bij de vrouwen haalde topfavoriete Ine Couckuyt het vlot.

In tegenstelling tot Herderen vorige week, was het zwemmen van minder belang voor de eindresultaten. Wouter Monchy kwam als eerste triatleet uit het zwembad ‘s ochtends na 5’47, op 9 seconden van zwemmer Dries Demeulenaere, maar die zou later in het verhaal niet meer voorkomen. Louis Naeyaert kwam als zevende uit het water na 500 meter zwemmen.

Maar na het fietsen en het lopen nam de jonge Bruggeling helemaal het voortouw. Hij klopte topfavoriet Lukas Bosmans en Arne Devliegher met een ruime voorsprong van 38 seconden. Wouter Monchy werd vierde en Kasper Lagae vijfde.

Bij de vrouwen won Ine Couckuyt vlot. Ze ging na het zwemmen meteen aan de leiding. Ellen Bogaert volgde op een paar seconden maar moest de ex-junioreskampioene laten gaan. Couckuyt pakte zoals verwacht de overwinning voor haar EFC-ITC collega Karolien Weuts. Inge Roelandt stormde nog naar de derde plaats.

Triatlonwedstrijden.be · Uitslag Veloopzwem De Haan 2016

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>