Wednesday , 21 November 2018

Olympier maakt eenmalige comeback

Axel Zeebroek eco batifer

Opmerkelijke deelnemer zondag in de nieuwe triatlon van Libramont. In de Batifer Eco triatlon kregen we het heroptreden van Axel Zeebroek. “Voor de fun en uit sympathie voor de streekgenoten van de organiserende club Batifer St-Hubert,” luidde de motivatie van Axel. Hij ging lange tijd aan de leiding en werd uiteindelijk achtste. Robin Tournant won de kwarttriatlon. Bekijk hieronder de reportage van TV Lux:

De wedstrijd kende een sterke bezetting. Mathieu Louis, Robin Tournant, Romain Debry en Yanick Antoine kwamen de benen nog een keer testen in voorbereiding op de Xterra Namur. In de 1500 meter zwemmen was het duidelijk dat Axel nog niks aan techniek heeft ingeboet. Zeebroek kwam als eerste uit het water en ging als leider op de fiets. Hij kreeg het gezelschap van Mathieu Louis, maar de wedstrijd werd beslist in het lopen. Daarin bleek Tournant de snelste voor Julien Astir. Mathieu Louis pakte de derde plaats, Yannick Antoine werd zesde. Axel Zeebroek pakte de achtste plaats… in zijn olympische pakje van Peking 2008.

Wendy Janssen won bij de vrouwen met ruime voorsprong op Manon Kirsch en Severine Lepage.

Uitslagen Libramont

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>