Wednesday , 21 November 2018

Olympiërs naar de winst in Vilvoorde

Jelle Geens Vilvoorde

In de derde manche van de T3 Series in Vilvoorde stond er zondag geen maat op onze olympische triatleten. Het gebeurt niet zo vaak dat we Katrien Verstuyft en Jelle Geens aan het werk zien in eigen land. En dus was het dubbel en dik genieten van hun overwinningen. Katrien leidde haar ploeg Atriac naar een tweede dagzege en de leidersplaats in de ranking. En bij de mannen doet LTTD plots weer mee voor het eindklassement.

De Oilservice-ploeg had met Jelle Geens niet alleen de snelste atleet in wedstrijd. Ook Tim Brydenbach (4de), Stijn Goris (10de) en Antonio Hernaert (12de) deden het uitstekend. Zij pakten daarmee de overwinning bij de heren. Jelle was absoluut de sterkste, maar 22 seconden achter hem volgde de Nederlandse international Menno Koolhaas. Tom Suetens vervolledigde het podium met een derde plaats, een week na zijn winst in Geraardsbergen.

Bij de dames bleef Charlotte Deldadele lang aanklampen, maar uiteindelijk bleek Katrien Verstuyft de sterkste. Zij haalde het nipt voor Deladele, die op haar beurt Sara Van De Vel klopte, vorige week net als Suetens primus op de Muur. Ine Couckuyt werd vierde.

Vilvoorde 2016

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>