Wednesday , 21 November 2018

Online route planner

Sporters houden graag een trainingslogboek bij. Iedereen weet graag hoeveel, hoe lang, hoe hard er getrained is. Dat is voor triatleten niet anders. In het zwembad kan je je tijden opnemen en baantjes tellen. Iedereen heeft wel een fietscomputer en hartslagmeter om de gegevens van een fietstraining bij te houden. Maar wat met de looptraining? Interval kan op de piste, maar duurtrainingen wordt nogal saai. Je kan ook steeds een zelfde, vooraf afgemeten traject lopen, maar ook dat is nogal eentonig.

Tegenwoordig zijn er ook wel toestellen op basis van GPS of een foodpod om snelheid en afstand te meten tijdens looptraining. Het enige nadeel is dat deze toestellen nog vrij prijzig zijn. Wil je toch achteraf je routes berekenen, of vooraf plannen, dan kan dit op de site www.mapmyrun.com . De site gebruikt de gekende Google Maps, waarop een java applicatie is gelegd die je toelaat een route uit te tekenen, op te slaan, of iemand anders route in te laden.

Ook de totaal vernieuwde www.myasics.nl heeft naast een loopschema-planner en een logboek nu ook een route planner op hun site geplaatst.

Deze tools kunnen eveneens interessant zijn voor organisatoren, om hun parcours exact uit te tekenen.

 

About Jim De Sitter

Jim De Sitter
De echte 3athlon.be original... Jim was de oprichter van 3athlon.be in 2005 en is nog altijd gepassioneerd door fotografie. Voor Kapelle Op Den Bos en de Ironman Hawaii maakt hij graag nog eens plaats voor de triatlonpassie :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>