Monday , 19 November 2018

Ook Triatlon Van Vlaanderen gaat offroad

TVV sfeerfoto Sportoase

Wordt het een nieuwe trend in triatlonland? Na de triatlon van La Roche gaat ook de Triatlon Van Vlaanderen offroad. Waar de Trinatura van La Roche de long distance triatlon volledig vervangt, komt in Oudenaarde de cross triatlon bij op het programma. De traditionele Sportoase Triatlon Van Vlaanderen blijft dus op de weg bestaan, met daarnaast ook een mountainbike parcours.

Rob Woestenborghs bevestigde ons dat hij in 2018 uitpakt met een absolute Belgische primeur: een wegwedstrijd én een cross triatlon in Oudenaarde. Tevens wist hij te bevestigen dat 3athlon.be partner Sportoase als naamsponsor aanblijft. “Cross triatlon zit duidelijk in de lift in België en wij kunnen deelnemers hier in Oudenaarde een uitdagend parcours voorschotelen. Onze loopproef was al grotendeels offroad, dus past een offroad Triatlon Van Vlaanderen absoluut in het plaatje. De wedstrijd komt naast de wegtriatlon te staan, dus de tijdritfietsen blijven welkom. We willen de triatlon nog breder maken en er nog meer mensen van laten genieten,” aldus Rob.

Zijn poulain Bart Aernouts, dit jaar nog 12de in de Ironman van Hawaii, won een paar jaar geleden nog de Outrigger Trophy door het beste resultaat in de combinatie Ironman Hawaii en WK Xterra Maui neer te zetten. Of hij volgend jaar in Oudenaarde voor de weg dan wel voor offroad kiest, is nog de vraag. In de beelden die Triatlon Van Vlaanderen publiceerde op Facebook was alleszins een beklimming van de Koppenberg te zien. Met de mountainbike absoluut te doen, met de tijdritfiets is dat een ander verhaal… 

De Triatlon Van Vlaanderen gaat in 2018 door op 8 juli in Oudenaarde.

Wij zijn zeer benieuwd welke van de twee jij zou kiezen. Laat het ons hieronder weten…

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

6 comments

  1. Kevin Strubbe eentje voor jou?

  2. Jonas Priau Yoshie Haesebeyt

  3. Jurgen Groothaerd Mike Laroy Steven Galens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>