Tuesday , 18 December 2018

Pamphiel Pareyn pakte zege in Terheijden

Pamphiel Pareyn Terheijden

De halve triatlon van Terheijden en Belgische triatleten… het is een geslaagde combinatie. Ook dit jaar weer was het België boven in de Nederlandse wedstrijd. Pamphiel Pareyn pakte er zijn tweede zege van het nog jonge seizoen. Nadat hij in Veurne een paar weken geleden de beste was, maakte hij er in Terheijden een demonstratie van. Ook Lars Baeyens mocht mee op het podium.

Pamphiel Pareyn heeft dit seizoen een stevige stap vooruit gezet en is sterk op alle onderdelen. In Veurne klopte hij onder andere Ruben Geys en andere sterke lopers. In Nederland was dit weekend de concurrentie wat minder maar de solo van Pamphiel was er niet minder indrukwekkend om. De 3MD-atleet won in 3u49’54. Bijna 18 minuten later kwam Rene Vosters als tweede binnen. Lars Baeyens werd derde in 4u11’45. Bart Callens werd vierde en Adje Siemons vijfde.

Bij de vrouwen won Eline Koers voor Kirsty Van Der Geest en Leontien Waaijer.

De Belgische topper David De Grooff koos eigenaardig genoeg niet voor de halve maar wel voor de kwartafstand en die won hij met overwicht in 1u50’26. Rutger Stottelaar kwam negen minuten later als tweede binnen. Glenn Van Hoogten werd derde. Hans Verbist was dan weer de snelste op de sprintafstand, met Kevin Strubbe op drie.

Uitslagen Terheijden

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>