Peter Croes opnieuw Top 10
Uncategorized

59247_1495984232594_1023722770_1492174_7457616_n.jpgSmo-atleet en regerend BK OD Peter Croes bevestigde in het Italiaanse Cremona opnieuw door een Top-10 plaats te grijpen in de ITU-sprint, een wedstrijd over de 1/8e afstand. Naast Croes stonden Simon Decuyper en Bart Aernouts ook aan de start.

Croes voerde een niet onaardig zwemnummer uit en kwam een 20-tal seconden na de snelste zwemmer uit het water. Mede door een snelste wisseltijd kon hij een plekje in een omvangrijke groep opeisen. Op de fiets werd er blijkbaar goed gereden en niet achterom gekeken waardoor de kopgroep met Croes een kloof kon slaan op de achtervolgers.

In de afsluitende 5 kilometer moest Croes de snellere lopers laten gaan maar hij hield goed stand waardoor hij als 9e over de meet kon komen op slechts 25 seconden van de Italiaanse winnaar Daniel Hofer. Daniel Unger, de Duitser die in Brasschaat nog 5e werd liep zich nu naar een knappe 2e plaats. De Brit Todd Leckie werd 3e.

Andere Belg Simon De Cuyper liep zich naar een 35e plaats, Bart Aernouts naar een 49e plaats.