Wednesday , 21 November 2018

Pieter Heemeryck grijpt net naast podium in Lanzarote

703 Lanzarote

Pieter Heemeryck is daarnet knap vierde geworden in de 70.3 Ironman van Lanzarote. Maar het gevoel zal wellicht dubbel zijn voor Pieter. Enerzijds leek dit eindelijk een optimale internationale halve triatlon voor de LTTL-Oilservice topper, maar anderzijds greep hij op 23″ van Romain Guillaume net naast het podium.

Voor de rest werd het toch een Belgische aangelegenheid met winst voor de Uplace-BMC atleten Helle Frederiksen en Will Clarke. En ook Guillaume komt uit voor het Belgische profteam.

Al onze andere Belgische profs eindigden binnen de top-15. Axel Zeebroek werd 9de, Stenn Goetstouwers 11de met een paar minuten later Kenneth Vandendriessche en Geert Janssens op 12 en 13. Geert Lammertyn werd achttiende, goed voor goud in zijn age group! Ook Jonas Delrue (zilver), Gunnar Poppe (brons) en Johan Pauwels (brons) waren aan het feest in hun age group.

Bij de dames was Mary Close Lux vijfde in het overal klassement in 5u07’49, ook goed voor de overwinning in haar categorie.

Vanavond krijgt u van onze man ter plaatse Killian een uitgebreider verslag.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>