Friday , 14 December 2018

Propvol weekeinde

Het wordt druk zaterdag en zondag in triatlon- en duatlonland. Blikvangers zijn de Boerekreek Triatlon van Sint-Laureins op zaterdag en de Memorial Benny Vansteelant zondag in Torhout. Diezelfde dag strijden de lange afstands liefhebbers voor de zege in de halve triatlon van Leuven. De duatleten die niet naar Torhout afzakken, kunnen kiezen voor de traditionele duatlon van Bastendorf. En in Tongeren is er een zwemloop gepland. In Wachtebeke is er de BT6 triatlon voor niet-triatleten. En in Oostkerke is het zondag uitkijken naar de vrouwenstrijd tussen Francoise Wellekens, Peggy Claerbout en Anne-Marie Dupont.

Internationaal kijken we uit naar het Europees Kampioenschap Xterra in Italië, met hopelijk Jim Thijs in een hoofdrol. In Nederland staat in Nieuwkoop het Nederlands Kampioenschap Halve Triatlon op het programma, zonder noemenswaardige Belgen. In Zwitserland, Hawaii en de VS (Idaho) strijkt het IM 70.3 circus neer.

3athlon.be zal zijn best doen om zoveel mogelijk nieuws over al deze wedstrijden te brengen.

About Kilian Hendrickx

Kilian Hendrickx
Kilian verzorgt niet alleen de webhosting van 3athlon.be maar hij is ook actief redacteur met een specialisatie in het testen van triathlon goodies. Af en toe waagt hij zich ook aan een triatlon in de kleuren van BRTC, de triatlon club uit Brasschaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>