Sunday , 16 December 2018

Rik Thijs dan toch in Herentals

RiK Thijs Herentals

Vorige week moest hij door een parcoursvergissing de zege nog laten aan een sterke Jan Debie in Zelem, in Herentals nam Rik Thijs zaterdag op klinkende wijze revanche. Aan de Toeristentoren van Herentals organiseerden een aantal studenten voor het eerst hun cross duatlon over 3 km lopen, 20 km mountainbiken en nog eens 3 km lopen. Het parcours was redelijk technisch met enkele pittige klimmetjes en technische secties uit de bekende Herentalse MTB-route.

Wat Rik Thijs kan, moet ik ook kunnen, moet Nick Thijs (geen familie van) gedacht hebben. De jonge Trinity-triatleet ging in het eerste lopen nog goed mee in het spoort van topfavoriet Rik. Eens aan de 20 km mountainbiken begonnen, maakte Rik Thijs meteen het verschil. Tony Goossens startte de eerste 3 km lopen zoals gewoonlijk op zijn eigen tempo, in het gezelschap van Nick Renders en 3athlon.be columnist Glenn Valentin, die zijn laatste wedstrijdkilometers maakte alvorens zijn afreis naar Nepal en 6de zou worden. Op de mountainbike kwam Goossens opnieuw aansluiten bij Rik Thijs. De ex-winnaar van de Hel van Kasterlee moest in Thijs echter zijn meerdere erkennen in de slotrun. Rik Thijs won vlot voor Tony Goossens.

Uitslagen zijn voorlopig nog niet beschikbaar, maar dankzij Leon Verswyvelt en Eddy Leysen kunnen we al wel meegenieten van de videobeelden van zaterdag:

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

3 comments

  1. Joyce Heyns Lenny Druyts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>