Wednesday , 21 November 2018

Rik Thijs wint Eizeren Man

Rik Thijs Eizeren Man

Als je een wedstrijd organiseert in Eizer, vlakbij Tervuren, dan moet je natuurlijk niet ver zoeken naar een geschikte man. Zaterdag vond er de Eizeren Man plaats, een sympathieke recreatieve Cross Duatlon met 3 km lopen, 14 km mountainbiken en nog eens 2 km lopen. Specialist Rik Thijs stormde naar de zege. De runner-up van de Hel van Kasterlee liep in de eerste run een halve minuut weg van mede-favoriet Tim Vijverman.

Vijverman slaagde er niet in om de kloof te verkleinen in het mountainbiken, maar nam wel ruime voorsprong op Bart Van Roey die derde zou eindigen. Vijverman moest blij zijn met het zilver, want aan de overwinning van Rik Thijs viel niets af te dingen. De Kempenaar won in 43’05. Zijn ploegmaat Luc Van Herck, mede-organisator van de triatlon van Retie eind juni, rukte hard op in het mountainbiken en werd 6de, voor Steven Vijverman en Alain De Munter, de man uit de streek die we nog kennen uit de allereerste edities van de Hel van Kasterlee.

Ilke De Jongh won in 55’54 de strijd bij de dames voor Wendy Vermeir en, terug van weggeweest, Elodie Taviet.

Uitslagen Eizeren Man

Foto: Wim Hermans

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>