Sunday , 16 December 2018

Ruben Geys loopt naar winst in Lommel

Joke Coysman Lommel

Joke Coysman vlot naar de winst (foto: Chris Hofkens)

Als er een trofee zou uitgereikt worden voor  de spannendste wedstrijd van het jaar, dan zou de Hoeks triatlon van Lommel onbedreigd winnaar worden. In de laatste vijf kilometer van deze triatlon kon het nog alle kanten uit en de beslissing viel  pas in de laatste 100 meter.
Bij de vrouwen was de Nederlandse Neiske Becks de snelste zwemster en ze nam een flinke voorsprong op haar landgenote Sandra Wassink Hitzert. In de fietsproef zagen we vooral Joke Coysman haar achterstand goed maken met de regelmaat van een klok. Halfweg de wedstrijd was de onzekerheid weg bij haar en met een brede glimlach en geen spatje paniek, stormde ze naar haar zesde seizoenszege. Even later eindigde Sandra Wassink als tweede voor Mieke Suys.
In de zwemproef werd het bij de mannen meteen duidelijk waarvoor Willem Brems naar Lommel was gekomen. Hij nam resoluut de leiding en enkel Adam Lambrechts kon in zijn spoor volgen. De Nederlander Tom Havekes en Daan Pex volgden op een minuut terwijl Ruben Geys de leiding nam van een vijfkoppig groepje waar de overige favorieten zwommen met Tim Van Hemel en Hans Moonen.
De sensatie van de dag viel te beleven tijdens de fietsproef toen Willem Brems van bij de start het tempo keihard opdreef en maar heel even de leiding van Adam Lambrechts duldde. Niet verwonderlijk dus als we na afloop op zijn computer een gemiddelde fietstijd van 41,7 kilometer per uur konden aflezen terwijl we vermoeden dat het getal van 377 de wattage aangaf.  Dit duo flirtte met een vijf minuten kloof op de rest van de favorieten die zich verzameld hadden. Het leek een uitgemaakte zaak tot TGV Hans Moonen zich in de debatten kwam moeien. Op het kilometerslange jaagpad dreef hij de tempo op zodat de schade beperkt bleef.
Ruben Geys Lommel
In de afsluitende loopproef wisselden Adam Lambrechts en Willem Brems regelmatig van positie maar ze voelden de bui al hangen toen ze bij het keerpunt aan de Gestelse Dijk eerst Tim Van Hemel zagen oprukken en even later ook Ruben Geys tot bij zijn gouwgenoot kwam. De minuten smolten als sneeuw voor de zon temeer daar de talrijke toeschouwers en supporters hun Cafca atleet naar de snelste looptijd schreeuwden. Ruben Geys kon in zijn Lommel pas in de laatste strook enigszins genieten van zijn hattrick want achter hem kwamen zowel Tim Van Hemel als Willem Brems, om de beurt, nog opzetten voor de overwinning.  Tim Van Hemel werd uiteindelijk tweede voor Willem Brems.

Lommel M 2016

About Jef Cleemput

Jef Cleemput
Jef, vader van, is dé originele speaker. Als journalist van Gazet Van Antwerpen was hij één van de pioniers die over triatlon en duatlon schreef. Hij maakte de beginjaren van het triatlon mee en brengt dan ook graag bijdragen voor De Oude Doos en Hoe Zou Het Nog Zijn Met? Daarnaast is hij de vaste cameraman van CenCe TV.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>