Wednesday , 21 November 2018

Ruben Geys wint triatlon Rijkevorsel

Ruben Geys De Bres Rijkevorsel

De triatlon van De Bres in Rijkevorsel is één van die typische Kempische recreatieve wedstrijden, maar elk jaar trekt Rijkevorsel ook een aantal toppers. Ruben Geys deelde er vorig jaar de overwinning met zijn streekgenote Sofie Rubbrecht . Ook dit jaar was de kopman van het LTRI team de grote favoriet. 

Met Wouter Wuilmus en Jens Van Looveren kreeg Ruben twee andere favorieten naast zich op het podium. Ruben was duidelijk de beste van het gezelschap en pakte twee weken na zijn winst in Maredsous opnieuw de zege in Rijkevorsel. De thuissupporters keken vooral uit naar Wouter Wuilmus. Die had een minder zwemnummer, maar geraakte samen met Sam De Bruyn opnieuw vooraan in de wedstrijd. In het lopen liep hij naar een derde plaats, want een sterke Jens Van Looveren pakte de tweede plek.

Bij de dames stonden Birgit Massagé en Sofie Rubbrecht, vorig jaar nog winnares, eveneens opnieuw aan de start. Maar Birgit moest het hoofd buigen tegen twee sterkere zwemsters, Margot Moerman en Sofie Rubbrecht. De Lommelse bleek de snelste en won een week na haar vijfde plaats in Sint-Laureins de triatlon van Rijkevorsel. Achter Sofie Rubbrecht werd Margot Moerman tweede. Birgit Massagé vervolledigde het podium.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Podium bij de vrouwen. Knappe wedstrijd gezien van Margot Moerman met een verdiende 2-de plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>