Wednesday , 21 November 2018

Sanne Swolfs houdt Lagae en Brydenbach af in Eeklo

Sanne Swolfs Eeklo 2018

Ook de Bouwpunttriatlon van Eeklo kreeg een sterk deelnemersveld aan de start zondag met onder andere Sanne Swolfs, Tim Brydenbach, Brecht Van Vooren, Kasper Lagae, Dieter Staelens en Lowie Dewitte. Bij de vrouwen kregen we Joke Coysman voor de tweede dag op rij aan het werk te zien. Na haar zege in Brugge op zaterdag moest ze in Eeklo vrede nemen met zilver.

Bij de mannen voerde Lowie Dewitte de forcing in het zwemmen. Samen met Kasper Lagae kwam Lowie als eerste aan wal. Er volgde een grote groep in hun zog. Na enkele kilometers bleven ze vooraan nog met vijf triatleten over: Lowie Dewitte, Brecht Van Vooren, Kasper Lagae, Sanne Swolfs en Tim Brydenbach. Dieter Staelens kon nog de aansluiting maken vanuit de achtergrond, maar Whytic Priem slaagde er niet meer in om de sprong naar voor te maken en bleef solo in achtervolging. Onder impuls van hardrijders Lagae, Swolfs en Staelens werd er nog een kleine afscheiding gemaakt in de laatste 4 km van het fietsen.

In de loopfinale kon Swolfs het afmaken voor een terugkerende Brydenbach en Lagae. Youngster Van Vooren werd zeer knap 4e en Staelens 5e. Op 6 kregen we een uit de achtergrond gekeerde Priem die in het lopen nog sterk terug kwam. Lowie Dewitte werd 7e. 

Bij de vrouwen ging Katrien Maes van start tot finish aan de leiding. Zij zwom van de rest van de dames weg en bleef ook op de fiets en in het lopen voorop. Katrien haalde het met ruim twee minuten op Joke Coysman. De derde plaats ging naar Miek Vyncke voor Bieke Trenson. Shelsea Wyn werd vijfde..

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>