Sofie Goos 6de in Challenge Salou

Sofie Goos challenge Salou

Sofie Goos pakte in de Challenge Salou een zesde plaats, maar daar was de Antwerpse triatlete absoluut niet blij mee. In de 21 km lopen, speelde een blessure aan haar voet haar parten. La Goos verbeet de pijn en liep naar de zesde plaats, maar ze had op minder pijn en op een beter resultaat gerekend.

Zondag stond Salou, de Spaanse kustplaats die voornamelijk bekend staat om haar feesten en uitgaansgelegenheden, even een dag in het teken van triathlon: Challenge Salou trok namelijk honderden triatleten. En met succes, want er werden scherpe tijden op de klok gezet. De mannenwedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Australische Cameron Wurf. Bij de dames ging de winst naar de Spaanse Judith Corachan Vaquera.

Wurf zette een behoorlijke snelle tijd op de klokken. Na 3 uur, 45 minuten en 37 seconden kwam de man van ‘down under’ over de finish. Hij bleef de Spaanse kampioen Dapena ruim een minuut voor. Dapena  finishte in een tijd van 3 uur, 46 minuten en 38 seconden. De Engelse George Goodwin zat daar, met een tijd van 3.49.23, weer bijna drie minuten achter.

Karen Steurs 8ste

Judith Corachan won in 4 uur, 12 minuten en 5 seconden. De Britse Laura Siddall kwam ruim vier minuten later (4.16.26) over de finish en legde daarmee beslag op het zilver. De Italiaanse Margie Santimaria vervolledigde het podium door in een tijd van 4.20.48 als derde over de finish te komen. Goos had een moeizame halve marathon maar finishte op karakter in 4u27’10. Karen Steurs werd 8ste in 4u31’45. Sarissa De Vries, twee weken geleden nog winnares in Bilzen, viel uit.