Sunday , 23 September 2018

Sofie Goos opnieuw op podium in Rome, Cool 5de in Ijsland

Sofie Goos CHallenge Rome 2017

In de halve Challenge van Rome heeft Sofie Goos zondag een knappe tweede plaats behaald. De Antwerpse toonde in Italië goed hersteld te zijn van de inspanningen in de volledige triatlon van Venetië. Ze streed de hele dag mee voorin, maar tegen winnares Laura Sidall was weinig te beginnen. 

Het was een apart format in de Challenge Roma 753. Zo moesten de atleten 1.753 meter zwemmen. Nadien volgde 75,3 km fietsen. En afsluiten deden ze met 17,53 km lopen. Sofie kwam als derde uit het water, maar de Sportoase-Brunel atlete rukte in het fietsen op naar de tweede plaats. Ze liep op drie minuten van Laura Sidall maar kreeg tijdens de 17 km lopen het gat niet meer dicht. Na winst in Venetië en Oudenaarde dus opnieuw een podiumplaats in haar comebackjaar.

Hannes Cool vijfde in Ijsland

Hannes Cool 5de Ijsland

Naast Rome was er ook de gloednieuwe Challenge van Ijsland, een triatlon over de halve afstand. Met een watertemperatuur van slechts 15 graden, een omgevingstemperatuur van 12 graden (blijkbaar lekker zomerweer al voor de Ijslanders) en een pittig fietsparcours werd het geen gemakkelijke wedstrijd. Onze landgenoot Hannes Cool had de laatste paar weken wat mindere wedstrijden, maar in Ijsland ging het nog eens een keer ouderwets goed. De EFC-ITC atleet pakte een mooie vijfde plaats. Justin Metzler en Jeanni Seymour wonnen in Ijsland. Zij zijn een triatlonkoppel en het was helemaal speciaal toen én Trevor én Heather Wurthele tweede werden. Dus twee koppeltjes op het podium in Ijsland.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>