Thursday , 13 December 2018

Sofie Goos opnieuw zilver in Kopenhagen

Sofie Goos podium Kopehagen

Net zoals vorig jaar is Sofie Goos tweede geëindigd in de Ironman van Kopenhagen. In de Deense hoofdstad leek de Uplace-BMC atlete nog even op weg naar de overwinning toen ze tot op een halve minuut naderde van Michelle Vesterby. De Deense triatlete, getraind door Luc Van Lierde, vond nog een versnelling en hoewel La Goos ook bijzonder snel liep, kon ze de thuisatlete niet meer bedreigen.

Vesterby won in 8u59’49 en bleef daarmee ruim drie minuten voor Sofie. Goos werd knap tweede in 9u03’07. Sonja Tajsich werd meer dan vijf minuten later derde. Goos kwam op meer dan 5′ van Vesterby uit het water, maar de Antwerpse zette een solide fietsproef neer en begon dan aan een snelle marathon. Bij de mannen won de Braziliaanse kampioen Guillerme Manocchio. Hij was in 8u14’56 sneller dan Hyldelund en Niedrig.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Je vergeet de knalprestatie van Laurens de Smet en Wouter Monchy. En als je nog tijd hebt ik ben ook over de finish geraakt. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>