Sunday , 22 April 2018

Spyshot van Fre op nieuwe Cervelo… of photoshop?

frederik-van-lierde-cervelo-spyshot

Al ruim een jaar zit de triatlonwereld en bij uitbreiding de hele fietswereld te wachten op de onthulling van de opvolger van de Cervelo P5. De geruchten gaan al een tijdje de ronde dat het een revolutionair nieuw model zou worden dat een compleet nieuwe standaard zou zetten bij de grote fietsmerken. Gelijkaardige geruchten doen de ronde over de nieuwe BMC Time Machine die op komst zou zijn. Beide modellen zouden de eerste week van oktober in Hawaii onthuld worden voor het grote publiek. En we hoorden al de geruchten dat Frederik Van Lierde de eer zou krijgen om op de nieuwe Cervelo te rijden in Kona. Dat gerucht wordt nu verder ondersteund door een spyshot dat opdook op het slowtwitch forum, de grootste triatlon website ter wereld.

Als er hier geen sprake is van photoshop, dan mogen we ons over een week verwachten aan een spectaculaire product introductie. Op deze foto zien we duidelijk Frederik Van Lierde op een beambike. Een aantal zaken vallen meteen op: een monocoque frame met een zadelpen die integraal deel lijkt uit te maken van het frame, een vrij korte wielbasis, met gedeeltelijke opvulling achter het voorwiel én schijfremmen voor- en achteraan. Dit maakt ons zeer benieuwd naar de uiteindelijke eindversie van de fiets. Wordt wellicht op 4 oktober vervolgd! Ondertussen wordt er op slowtwitch volop verder gediscussieerd of dit photoshop or not is… De foto zou alleszins in Arizona gemaakt zijn, waar Frederik nu aan het trainen is…

Met dank aan Karen Houben die ons een screenshot bezorgde.

Voor wie het niet ziet zitten om op 4 oktober naar Kona af te reizen om de onthulling mee te maken. Bernard Maes van Fietsen Maes in Gits meldde ons net dat hij op 4 oktober de fiets in premiere in België in zijn showroom heeft staan.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

21 comments

 1. Zal zo te zien in heel veel verschillende kleuren uitkomen :-)

 2. Op instagram is volgende foto gelekt:

 3. Zopas deze tegengekomen

 4. Wat denkt 3athlon.be er eigenlijk zelf van?!?! 😉
  Hans Cleemput

 5. Wat mij vooral benieuwd maakt is het feit dat veel spelers op de schijfremmen gokken, terwijl IM Mallorca vorige week nog duidelijk zei dat schijfremmen niet toegelaten zijn voor die wedstrijd. WTC/ITU gaan toch dit moeten toelaten denk ik in 2017 of het wordt een groot fiasco met atleten die aan de start staan met fietsen die dit hebben. (Zoals jullie artikel 6 weken geleden) WTC is natuurlijk wel denk ik iets commercieler dan de officiele unies en zie ik voor 2017 wel dit toelaten.

 6. Het kan zijn dat de nieuwe cervélo in de buurt komt, maar het lijkt mij straf. Zo’n model is enkel voor triathlon, want deze is niet reglementair met de UCI normen. Dat maakt dat een wereldspeler veel tijd, research en geld zou hebben gestoken in een fiets voor een kleine afzetmarkt (wat triathlon toch nog steeds is in vergelijking met het wielrennen). Al zou ik het fantastisch vinden moesten ze het er op wagen. Specialized heeft het met de shiv ook gedaan en dat leek mij niet echt het succes dat ze verhoopt hadden :s.

  Volgens mij is het Photoshop trouwens :).

  • geen succes? Zou toch de verkoopscijfers es willen zien dan :

  • Cervelo P5-six model was ook enkel triatlon afzetmarkt/Scott Plasma 5 is ook enkel triatlon afzetmarkt/Specialized Shiv – Tri is ook enkel triatlon afzetmarkt.

  • Axel Vuylsteke
   Scott plasma 5 is door het drinksysteem weg te halen UCI reglementair en Cervelo P5 is dat ook. Canyon heeft ook al een fiets dat inspeelt op triathlon en volledig UCI legaal is als je het drinksysteem verwijderd. Dat zijn aanpassingen aan een bestaande fiets, of fietsen dat voor zowel voor triathlon als voor tijdritten kan gebruikt worden.
   Dat is met de shiv niet zo en zal ook met deze cervelo niet zijn “als hij op de foto lijkt.”

  • Jonas Delrue
   Je moet de verkoopcijfers afwegen tegen de productiekost en ontwikkelingskosten hé. Een fiets produceren die UCI legaal is met wat upgrades voor de triathlon lijkt mij financieel een pak voordeliger. Waarschijnlijk daarom dat merken als Scott, argon, trek, canyon deze kaart trekken.

  • De P5 is de volledige voorvork vervangen. Die voldoet niet aan de UCI eisen. Ik denk wel dat de triatlon markt wel groter aan het worden is dan de tijdritfietsenmarkt op zicht. Hoeveel coureurs hebben een tijdritfiets tov hoeveel triatleten. Zelfs kleinere continentale teams hebben regelmatig geen tijdritfietsen voor hun renners. Terwijl je op een ironman of zelfs lokale non drafting triatlon regelmatig wat dure beesten ziet staan. De markt lijkt net open te bloeien en constructeurs zijn daar op in aan het spelen.

  • Axel Vuylsteke
   Je hebt volledig gelijk dat de markt aan het groeien is. En ik moedig het zeker aan dat de grote merken er zich op storten. Als er een merk in staat is en het durft om hiermee uit te pakken zou ik mijn centen ook op cervelo zetten. Op het gebied van supersonische machines hebben ze een stapje voor gelegen. maar dat neemt niet weg dat de shiv (triathlon uitvoering) volgens mij niet heeft gebracht wat ze er van verhoopt hadden.
   Kijk ook even naar mijn voorbij bericht.

 7. Alexandre Trimes Saint-Jalm

 8. Wa veur iet mottig es da na weer??

 9. Jaja deze is het, Anthony Van de Maele heeft hem reeds besteld…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>