Sunday , 16 December 2018

Sterke generale repetitie van Odeyn in Retie

Seppe Odeyn (foto: Lore Vanbetsbrugge)

Seppe Odeyn (foto: Lore Vanbetsbrugge)

Een week voor het Belgisch kampioenschap cross duatlon in Geel-Bel heeft Seppe Odeyn er in Retie een straffe generale repetitie van gemaakt. Hij domineerde samen met Rik Thijs de wedstrijd, maar rekende in de slotrun alsnog af met zijn concurrent uit de Hel. 

Seppe en Rik moesten meteen aan de bak om het hoge tempo van triatlontopper Tim Van Hemel te volgen. De nieuwbakken SP&O-atleet wisselde als eerste, met Odeyn en Thijs in zijn spoor. Op het redelijk droge parcours namen Seppe en Rik het voortouw op de mountainbike. Van Hemel moest een minuut toestaan op de twee specialisten. Die bleven de hele tijd aan elkaar gewaagd maar in de slotrun bleek Seppe Odeyn nog iets sneller. Hij won in 1u24’52. Rik Thijs werd 33 seconden later tweede en Tim Van Hemel pakte in 1u26’31 de derde plaats. Tony Goossens werd vierde, vlak voor een verrassende beste veteraan Roel Pauwels, de ex-duatlon-international.

Els Belmans Retie 2017

Bij de vrouwen was er een minder sterke bezetting dan bij de mannen. Dat vertaalde zich in een verrassende zege voor Els Belmans (al doet die het dit seizoen in de cross duatlons sowieso niet onaardig). Ze haalde het met ruim verschil op Hannah Verhaeghe. Aukje Nouwens werd derde.

Enorm spannend was ook de strijd bij de juniores waar het een secondenspel werd. Cis Bens kwam meter per meter dichter op Rik Herremans maar die behield nog net zijn negende plaats overall. Cis, zoon van BK-organisator Koen, werd tiende op een handvol seconden…

Op de sprintafstand wonnen Emilio Hernaert en Hanne Cyffers.

Retie cross duatlon 2017

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

4 comments

  1. Bonjour j’ai besoin de conseils urgente je cherche un club de triathlon et duathlon . Je suit sur le circuit de puis 2012 j’ai 3 powerman 5 ironman à la clé et la je suit aux club TBT et ça ne passe plus tout cette année je fait tout mai conpetision sou les couleurs nationale pour la fédération flamande VTDL . Ci vous avez une solution pour moi je vous en remercie. Je suit de de panne tel 0472/ 51.27.85 jack desille .( jette à Retie et dimanche à GEEL )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>