Stijn Goris wint nog eens

Retie Ines Van Troyen

Stijn Goris heeft zondag de sprinttriatlon van Retie op zijn naam geschreven. Er was een tijd waarin Stijn elk seizoen goed was voor minstens 1 overwinning en liefst meer, maar op 36-jarige leeftijd is dat minder evident. Van Stijn zegden we al een paar keer dat hij een kampioenschapsrenner is. Vorige week nog werd hij 7de op het BK sprint in Vilvoorde en die vorm zette hij nu door in Retie. Bij de vrouwen kregen we de comeback van Kristien Vleugels. De winst ging daar naar Ines Van Troyen. Noah Servais domineerde de tweede divisie T3 wedstrijd…

Stijn Goris Retie

Bij de vrouwen een opvallende figuur in een vintage Belgisch triatlonpak van meer dan 10 jaar geleden. Kristien Vleugels maakte haar comeback en dat beviel blijkbaar goed. De Belgische kampioene LD van 2006 deed het meer dan behoorlijk en eindigde overall als derde, goed voor de winst meteen bij de dames veteranen. Dat gebeurde wel op ruime afstand van de overtuigende winnares Ines Van Troyen. De Atriac-atlete won in 1u04’44. Ellen Swaenen van Hetric was in de spurt om de tweede plaats net twee seconden sneller dan Kristien Vleugels. Kristien werd derde in 1u06’23.

Stijn Goris kwam achter Simon Folens als tweede uit het water en reden op de fiets steeds verder weg van de tegenstand.  In het looponderdeel bleef het spannend. Aan de streep was het verschil slechts 56 seconden. Goris won in 53’53. Folens werd in 53’58 tweede en met de snelste looptijd pakte thuisatleet Jeroen Vandael de derde plaats in 55’43.

Er was ook nog de manche van de T3 series in de 2de divisie. Daar kregen we een Waalse overrompeling met Team Watts die het volledige podium innamen. Noah Servais was de allersterkste. Hij ging van start tot finish ruim aan de leiding en won in 56’41. Arnaud Dely, vorig jaar nog winnaar in Retie, werd tweede op 1’40 van zijn ploegmaat. Joakim Territo zette de derde tijd neer.