Sunday , 16 December 2018

Stilte voor de storm

Hawaii start

Het eerste kippenvelmoment is achter de rug. Het is 6u25. Op een volgepakte Alii Drive het Amerikaanse volkslied horen, het kanon wordt afgeschoten en de profs beginnen aan hun zwemonderdeel. Onderweg naar de start voelden we de wedstrijdspanning. Waar de vorige dagen onderweg van Alii Drive naar de finish area een gezellige drukte heerste, zagen we nu grote groepen mensen vooral in stilte richting start wandelen.

Het is bijna echt de stilte voor de storm… ook wat de wind betreft. Terwijl de zon begon op te komen, was er voorlopig geen zuchtje wind te bespeuren. Ook op vrijdag tijdens de bike check-in was het extreem warm en was er van de beruchte wind geen spoor. Een groot deel van onze landgenoten zal je niet horen klagen.

Momenteel loopt de wedstrijd voor Frederik Van Lierde volgens plan. Hij zwemt in de grote groep. Marino Vanhoenacker zwemt op kop van de tweede groep, samen met Kienle… precies de plaats die hij moest innemen. Over Bart Aernouts voorlopig nog geen nieuws.

Wij houden het in de gaten na de eerste wissel en proberen ook wat foto’s van de Belgen te schieten, maar ze uploaden wordt een uitdaging. Iedereen wil hier zo snel mogelijk online namelijk… We doen ons best!

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>