Monday , 19 November 2018

Suetens verrast favorieten, Jolien klopt Charlotte

Suetens BK Vilvoorde podium

In geen enkel lijstje favorieten was hij deze week te vinden, maar Tom Suetens zorgde toch voor de verrassing door in Vilvoorde de Belgische titel te pakken op de sprinttriatlon, in een spurtje met drie. Jolien Vermeylen slaagde er in om in de slotfase een sterke Charlotte Deldaele te kloppen in Vilvoorde.

Thomas Jurgens kwam in Vilvoorde als eerste uit het water. Kort achter hem volgden een aantal jonge, sterke zwemmers, met Simon Folens en Joris Basslé onder andere. In het fietsen kregen we een kopgroep met 7 met naast de drie ook Simon De Cuyper, Peter Denteneer, Dries Matthys en Alexis Krug. Onder het commando van Arthur De Jaegher werden de 7 leiders gegrepen door een grote groep. In een achtervolgende groep volgden onder andere Kjel De Hertog en Louis Naeyaert. Zij kwamen tot op 15 seconden van de grote kopgroep, maar kregen het gat niet dicht.

Tom Suetens, pas nog winnaar van de 70.3 Ironman van Mallorca, ging er in het lopen meteen vandoor, met Arthur De Jaegher op zijn hielen. Ook Peter Denteneer kwam bij dit duo aansluiten. En zo kregen we een spurt met drie voor de nationale titel. Turbo Tom pakte het goud, Denteneer werd tweede en het brons was voor Belgisch kampioen op de kwartafstand Arthur De Jaegher. 

Strijd met 4 vrouwen

Bij de vrouwen kwam Jolien Vermeylen als eerste uit het water, maar zij kreeg meteen het gezelschap van Charlotte Deldaele, Hanne De Vet en youngster Cato Cassiers (nog junior) op de fiets. Met drie liepen ze flink uit op de concurrentie. Het bleef lang spannend voor de titel. De Vet haakte als eerste af en in de slotfase moest ook Charlotte zwichten voor de sneller lopende Jolien Vermeylen. Goud voor Jolien, zilver voor Charlotte en brons voor Hanne. Cato Cassiers werd als jongste van de kopgroep knap vierde en hoort op zich dus als 2de op het U23 podium tussen Hanne De Vet en Kiara Lenaertz.

Xenia Luxem liep naar de vijfde plaats. Katrien Maes werd 6de en de 7de plaats was voor de derde U23: Hanne Peeters. 

Alle podia

Vrouwen: 1. Jolien Vermeylen, 2. Charlotte Deldaele, 3. Hanne De Vet
Mannen: 1. Tom Suetens, 2. Peter Denteneer, 3 Arthur De Jaegher

FU23: 1. Hanne De Vet, 2. Cato Cassiers, 3. Kiara Lenaertz
MU23: 1. Neal Van Vaerenbergh, 2. Louis Naeyaert, 3. Dries Matthys

F24: 1. Jolien Vermeylen, 2. Charlotte Deldaele, 3. Xenia Luxem
M24: 1. Tom Suetens, 2. Peter Denteneer, 3 Arthur De Jaegher

 

F40: 1. Liesbeth Wouters, 2. Kristel Polet, 3. An Karnas
M40: 1. Kris Vermeiren, 2. Steven Scherpereel, 3. Stijn Roelens

F50: 1. Natacha Kubica, 2. Natalie Coomans, 3. Sabine De Wachter
M50: 1. William Didier, 2. Hugo Van Hamme, 3. Ludwig Lambrechts

M60: 1. Marc Verwimp, 2. Eddy Mourmans, 3. Jean-Marie Dours

 

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

3 comments

  1. Cassiers Annick

    Beste, in het verslag van het Bk sprint in Vilvoorde voor dames is er wel een onvolledigheid. Cato Cassiers kwam samen met Hanne De Vet uit het water en ze heeft samen met de drie anderen het fietsen afgelegd en een flink deel van het werk gedaan, enkel in het lopen heeft ze haar drie component moeten laten gaan, ik denk als 18 jarige en eerstejaars junior kan dit wel tellen en mocht dat ook wel eens vermeld worden, Mvg, een trotse papa(Annick Cassiers)

  2. Gelieve iets meer duiding aan de vrouwenwedstrijd te gegeven. Ik volg de triathlon ook wat en ook als man had ik graag wat meer info gekregen over de wedstrijd van de vrouwen. 1 alinea tov 3 grotere van de mannen… Leuk en goed geschreven hoor. Probeer aub gewoon beide wedstrijden gelijk in kaart te brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>