Monday , 22 October 2018

Sven Van Luyck in voetsporen van Bink in Zell-am-See

Sven Van Luyck wint Zell-am-See (getty images/Simon Hofmann)

Sven Van Luyck wint Zell-am-See (getty images/Simon Hofmann)

De 62 Belgen die zondag in actie komen tijdens de wereldkampioenschappen 70.3 Ironman in Zell-am-See kunnen zich alvast optrekken aan de knalprestatie van Sven Van Luyck. De kinesist uit Sint-Niklaas beleeft in 2015 zijn doorbraakjaar en zette dat zaterdag in de verf tijdens de reguliere 70.3 Ironman van Zell-am-See. Een dag voor het officiële WK was ook de reguliere 70.3 wedstrijd volledig uitverkocht met ruim 2500 deelnemers. En Sven Van Luyck bleek de beste van allemaal.

Sven maakte vooral op de fiets het verschil. De kloof bedroeg na 90 km meer dan twaalf minuten en dat bleek voldoende om in de voetsporen van Marino Vanhoenacker te treden. Bink was namelijk de laatste winnaar in Zell-am-See. Sven won met ruime voorsprong op Hywel Davies en Max Biessmann. Hij nam op die manier ook klinkende revanche voor zijn zwarte kaart in de LD triatlon van Alpe d’Huez waar de tijdsstraf van vijf minuten hem een zekere overwinning kostte. Die prestatie kan u hieronder nog eens bekijken:

Zondag komen 62 Belgen in actie op het officiële WK. Wij volgen het met 3athlon.be op de voet en brengen u alle nieuws en resultaten van onze landgenoten.

Zaterdag 29 augustus: Halve triathlon, Zell am See (Oos)

2 km. zwemmen-90 km. fietsen-21 km. lopen

Mannen:

1.Sven van Luyck (Bel)                  4.16.39

2.Hywel Davies (Gbr)                    4.27.28

3.Max Biessmann (Dui)                4.29.16

4.Simon Sauter (Dui)                     4.29.30

5.Guido Kwakkel                             4.30.11

Vrouwen:

1.Sandra Daenzer (Zwi)                4.53.36

2.Dominique Lothaller (Oos)      5.02.27

3.Carolina Sitger Quiros (Spa)    5.03.56

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>