Friday , 14 December 2018

TBT: Zilver in het hol van de leeuw

We hadden eigenlijk andere plannen met deze Throwback Thursday, maar door het nieuws van de val en de afzegging van Javier Gomez voor Rio besloten we om vandaag terug te keren naar Hyde Park in 2012. Het was één van de meest iconische battles uit de triatlongeschiedenis. De Spanjaard Gomez in een sandwich tussen twee Britse broers, in hun thuisland. De tactiek van Johnny Brownlee om op het gepaste moment zijn penalty uit te zitten, het aanklampen van Gomez in het spoor van gedoodverfde favoriet Alistair…

We waren zelf één van de 500.000 toeschouwers die het ter plaatse meemaakten. Helaas komt er in 2016 geen herkansing voor Gomez, al roepen wij wel al het hele jaar dat zijn landgenoot Mario Mola wel eens zijn plaats zou kunnen innemen. En zoals al een paar Belgen vandaag op de social media reageerden, van ons mogen Marten Van Riel en Jelle Geens ook gerust meestrijden voor de medailles.

Maar geniet vooral nog eens van wat een absoluut hoogtepunt blijft van de triatlongeschiedenis: de olympische triatlon van 2012!

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>