Sunday , 16 December 2018

Tim Don wint 70.3 Ironman, 8 maanden na gebroken nek

Frederik Van Lierde voor de vijfde keer in Nice, Marten Van Riel in Wuustwezel… Het waren fantastische prestaties… Maar dé topprestatie van het weekend kwam toch van Tim Don. Acht maanden na zijn zware ongeval, waarbij hij zijn nek brak, is ‘The Man With The Halo‘ helemaal terug. De Brit won zondag de 70.3 Ironman van Costa Rica en dat levert overal ter wereld veel felicitaties en onnoemelijk veel respect op.

Acht maanden geleden had Tim een heel zwaar ongeval op training. Hij brak zijn nek en moest maandenlang een ijzeren constructie rond zijn hoofd dragen om zijn nek te stabiliseren. Hij kreeg daardoor de bijnaam ‘The Man With The Halo’. Een tijdje terug brachten we nog het nieuws van de aangrijpende documentaire over deze periode in de ondertussen indrukwekkende carriere van Tim Don. Acht maanden later was hij dit weekend de sterkste in de 70.3 Ironman van Costa Rica. In 3u49’59 was hij de Braziliaan Santiago Ascenco meer dan vier minuten te snel af. 

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

6 comments

  1. Jasper Thyssen zeker weten . Goe zot diene gast . Tonnen respect

  2. Ward Van Santvoort Brent Luyckx when nek is life but my nekske is zwak as fuck

  3. Den éénen dutst wa meer als den andere! Dien gast heeft karakter! RESPECT

  4. Hahaha Steven Galens . Wij idd halve dutsen hahahha

  5. Ja gunder msh. Jurgen Groothaerd en ik zijn peet. Halve he

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>