Wednesday , 21 November 2018

Tim Van Hemel hoopt op top-20 in EK

Vanmiddag start in Dusseldorf het Europees kampioenschap sprinttriatlon met de wedstrijden bij de elites. Zondag staan er een pak Belgische age groupers aan de start. Maar de opvallendste naam voor vanmiddag is toch Tim Van Hemel. Onze man ter plaatse, Joris Sels, kreeg Tim te pakken voor een interview: “Ik zet nog maar sinds 4 jaar de stap van duatlon naar triatlon. Als duatleet heb ik al een paar EK’s achter de rug, maar in triatlon wordt het toch nog wat anders. De ervaringen in de ATU in Larache (3de) en in mijn eerste ETU race in Weert (12de) waren veelbelovend. Ik ben benieuwd hoe ver ik sta in het zwemmen tegenover de top. Mar als ik op de fiets kan terugkomen en alles samenkomt voor het lopen, dan reken ik toch op een top-20,” aldus de Kempenaar.

Vanmiddag mag Tim al aan de slag, samen met Peter Denteneer, Noah Servais, Erwin Vanderplancke en Christophe De Keyser. Bij de vrouwen is Claire Michel onze enige vertegenwoordigster, maar ze behoort wel tot de favorietes voor het podium. Er is een livestream beschikbaar waarop u zaterdag én zondag alles live kan volgen.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>