Sunday , 18 November 2018

Timothy Van Houtem 7de in Mallorca

timothy van houtem mallorca

De Ironman van Mallorca werd gekenmerkt door een hoog stayergehalte. Timothy Van Houtem liet er zich niet door van zijn stuk brengen en liep naar een knappe zevende plaats, alweer goed voor winst bij de age groupers. Bert Jammaer was één van de profs die zich in een grote achtervolgende groep bevond waar 12 renners regelmatig op korte afstand van elkaar op zoek gingen naar de Zwitser Jueng.

Bert Jammaer viel aan het slot van het fietsonderdeel terug en gaf op. Ook Barry Schrooyen stapte in het lopen uit. Hij had een vrij goede zwemproef en deed het ook verre van slecht in de 180 km fietsen, maar na 26 km lopen zat zijn wedstrijd er op.

De overige Belgen deden het uitstekend. Koen Vanderbeke won zijn age group, net zoals de jonge Belg Thien Duy Do. Stephane Van Damme en Michiel Jonker pakten zilver en Marc Verwimp was goed voor brons.

Tim Don pakte in zijn debuut op de Ironman afstand meteen zijn eerste overwinning. De ex-wereldkampioen op het korte werk was te sterk voor Miguel Hidalgo en Mike Aigroz. Bij de vrouwen ging de zege naar Eimear Mullan voor Dede Griesbauer en Astrid Ganzow.

Bij de vrouwen leek Barbara Debusschere op weg naar een stunt. De atlete, getraind door Frederik Van Lierde, maakte haar debuut in Mallorca en kwam als zesde bij de vrouwen uit het water. In het fietsen viel ze iets terug, maar ze bleef doorzetten en finishte in 11u19’01.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>