Saturday , 17 November 2018

Tine Deckers tweede op IM Emilia-Romagna

Tine Deckers Emilia Romagna Ironman run

Voor het WK Ironman in Hawaii 2018 zijn ondertussen de eerste kwalificatiewedstrijden begonnen en Tine Deckers is er al vroeg bij. De Leuvense atlete wil zich in 2018 nog een keer tonen in Kona en trok, na een lang en mooi seizoen, zaterdag naar de nieuwe Ironman van Emilia-Romagna in Italië. Het leverde haar een tweede plaats op, alweer een mooie kers op de taart van een goedgevuld seizoen.

Tine zorgde in Emilia-Romagna voor een opmerkelijke prestatie. We zagen haar eerder dit seizoen als eerste richting eerste boei zwemmen in de Challenge van Geraardsbergen, maar om ook effectief als eerste uit het water te komen, is zeker niet van de gewoonte bij de Leuvense. Tine had een kleine voorsprong op Lucy Gossage en samen met de sterke Britse begon ze aan de 180 km fietsen. In de slotfase kreeg Tine een dipje en moest ze Lucy laten gaan. Het verschil liep op tot zes minuten.

Tine Deckers IM Emilia Romagna finish

In de marathon liep Tine nog redelijk vlot. Ze hield de dames achter zich op voldoende afstand en liep ook wat tijd in op Gossage. Die zag haar zege echter niet meer in gevaar komen. Lucy won in 9u06’39. In de laatste kilometers liet ook Tine het tempo wat zakken. Ze werd tweede in 9u13’35 op net geen zeven minuten van de winnares. Thuisatlete Marta Bernardi pakte de derde plaats.

Tine Deckers podium Emilia Romagna IM

Bij de mannen pakte Andreas Dreitz de overwinning in 8u03’27 voor Jens Petersen-Bach en Andrej Vistica.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Benoit bourguet tweede 35/39 en 20 plaats scratch . Go to kona 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>