Monday , 22 October 2018

Tom Steenackers opent erelijst Brecht

Tom Steenackers 1

In Brecht heeft Tom Steenackers de allereerste Biratlon gewonnen. De organisatie van Bracht In ‘t Rood ondervond weinig hinder van de hitte. 148 atleten verschenen aan de start en onder hen een aantal aanvalslustige jonge talenten. Die namen het voortouw in de 400 meter zwemmen. Frederik Swannet had een kleine voorsprong op Jano Van Parrys en Senne Bes.

Tijdens de 20 km fietsen was alles te herdoen. Onder andere DCM-Heylen Vastgoed atleten Stijn Lankers en Tom Steenackers en Bioracer-atleet Jan De Henau kwamen vooraan aansluiten en zo kregen we een kopgroep van 10 mannen.

Senne Bes en Jan De Henau stormden als eersten uit de wisselzone voor de 5 km lopen. Al na 1 kilometer nam Tom Steenackers het commando over en hij gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. Senne Bes bleef eveneens sterk lopen en pakte een mooie tweede plaats. Voor het brons werd het nog spannend. Frederik Swannet en Jan De Henau moesten zich nog gewonnen geven tegen de verrassende Lander Sels.

Bij de vrouwen toonde Evelyn Bosch opnieuw haar goede vorm. Na haar zege in Malle vorige week was ze ook nu weer de snelste. Anne Cazaerck volgde op 18 seconden als tweede, Whoopy Franssen werd knap derde. Veerle Kiebooms, deze week nog in onze 3quest, bevestigde met een vierde plaats en werd alweer beste veterane.

Uitslag Biratlon Brecht

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. wat een pech voor Jef Van Dijck , Jef Van Looveren en Tijs Anthonissen !!! TOCH NOG EEN FERME PRESTATIE 88

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>