Wednesday , 21 November 2018

Tondeur in een nipte “Battle of the Sexes” in Herderen

Alex Tondeur Herderen

De sprinttriatlon van Herderen heeft alle verwachtingen ingelost met een imposante Alexandra Tondeur. Zij moest halverwege de 20 km fietsen alleen nog rekening houden met het verschil met de mannen om de 500 € bonus van de “Battle of the Sexes” nadat ze Hanne De Vet en Sandra Wassink-Hitzert op achterstand had gezet. Bij de mannen was er voorin meer spannend, met een eindstrijd met vier.

Stef Verachten had ‘s ochtends het snelst gezwommen (wat je hier al kon lezen). Achter hem kregen we bijzonder snelle wissels, zodat sterke fietsers als Stenn Goetstouwers en Pieter Heemeryck al vrij vlug vooraan zaten. Halfweg hielden we een kopgroep van vier over: Heemeryck, Goetstouwers, titelverdediger Marco Akershoek en het jonge toptalent Dries Matthys. Edo Van der Meer ging nog even mee, maar moest in de slotronde de rol lossen.

Pieter Heemeryck Herderen lopen

Na de laatste wissel liep Pieter Heemeryck meteen weg van de overige koplopers. Het gat was al in de eerste van vier rondes gemaakt in dit spectaculaire wedstrijdformat met maar liefst 8 passages van de atleten bij de finish. De vele toeschouwers genoten van de strijd tussen Heemeryck en Tondeur. Die hield in de slotronde nog 1’35 over op Heemeryck en haalde uiteindelijk de “Battle of the Sexes” binnen en pakte de eerste overwinning van de nieuwe UrbanTriSports 3Series. Hanne De Vet werd knap tweede en Sandra Wassink-Hitzert, ondanks blessure toch gestart, werd derde. De jonge Kiara Lenaertz haalde het in de strijd om de vierde plaats van Ines Van Troyen.

Bij de mannen spurtte Marco Akershoek naar de tweede plaats voor een sterke Stenn Goetstouwers. Dries Matthys kwam supertevreden als vierde binnen en Francois Humblet raapte in het lopen nog een hoop volk op. De ex-duatlonkampioen werd vijfde.

Herderen uitslag 2016

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>